Авиационни екипажи на Южния военен окръг на Русия и кораби на Черноморския флот (ЧФ) са нанесли съвместен удар по корабите на условен противник в Черно море, по време на учения, съобщиха от пресслужбата на Черноморския флот на РФ, пише "Труд". 

„Екипажи на изтребители Су-27СМ3 и Су-30М2 от смесеното авиационно формирование на Южния военен окръг, дислоцирани в Краснодарския край, изпълниха учебни полети над Черно море. Характеристика на този етап от тренировъчните полети е обучението на бойците от екипажите на съгласуваността на съвместните действия при нанасяне на удари по надводни цели на противника“, обясниха от ВМС на РФ.

Уточнява се, че в ученията са участвали около 10 самолетни екипажа и кораби от военноморската база на Черноморския флот в Новоросийск, включително патрулния кораб „Василий Биков“, малките противоподводни кораби „Касимов“ и „Ейск“.

Съгласно съобщението на ЧФ, по време на обучението пилотите на изтребители са отработили задачи за отблъскване на въздушна атака на противника върху военноморската база. Освен това те са практикували сложен пилотаж, тактика за прехващане и атака на въздушни цели, противодействие на радиоелектронни средства на противника.