Южният полюс на Луната изглежда призрачен на ново изображение, в което са използвани снимки от две различни камери на НАСА в орбита около Луната.

National Geographic, в координация с НАСА, сподели невиждано досега композитно изображение с висока разделителна способност на лунния южен полюс с подробна придружаваща карта на местата за кацане на Артемида 3. Кратерът Шакълтън се простира на около 20 км ширина и 1,3 км дълбочина, което го прави по-дълбок от Гранд Каньон, според Центъра за лунна наука и изследване.

Начален Бонус до 1500 лв. за Онлайн Казино Игри от efbet!

Южния полюс

Това поразително изображение на района на южния полюс на Луната е съставено от поредица снимки, направени от Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC) - мрежа от камери, монтирани на Lunar Reconnaissance Orbiter на НАСА, който обикаля около Луната от юни 2009 г. "Пръст има" и ShadowCam - финансиран от НАСА инструмент на Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) на Корейския институт за аерокосмически изследвания.

Според изявление на агенцията ShadowCam е 200 пъти по-чувствителна към светлината от използваните досега лунни камери на НАСА.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук