Веган протестърки по голи гърди направиха флашмоб в знак на протест срещу убиването на животни в началото на Седмицата на модата в Лондон. Под надслов „Носете собствената си кожа“, изписан директно върху телата им, активистките принуждаваха минувачите да избягват козина, кожа, одрана ярешка кожа и други материали, направени от животни, които бяха разпръснали около „Стор студиос“, където се провежда събитието, съобщава „Дейли Мейл“.
Активистките от ПЕТА се изправили смело в зимния студ на лондонската улица „Странд“. Директорката на организацията за защита на животните Елиса Алън коментира: „Дали е козиба от изплашена лисица или ангорски заек или младо теле, това не е плат и не е наше, за да го вземаме“.
 

„С толкова много иновативни и висококачествени вегански материали, които съществуват, просто няма извинение за носенето на животинска козина или кожа“, добави тя.
 
От организацията неведнъж са разкривали при какви жестоки условия били държани диви животни, за да бъдат убити по-късно и да им бъдат взети кожите.
 


Превод и редакция: БЛИЦ