Децата на много богаташи могат да се нарекат истински късметлии, тъй като родителите им оставят наследство, което се измерва в милиони, пишат американски медии. Но има и родители, които напълно са изхвърлили децата си от наследството.


Една от тях е Найджела Лоусън, авторка на книги за здравословно хранене, телевизионер и журналист, която има 15 милиона долара. Тя има две деца, които, както самата твърди, няма да бъдат финансово осигурени, тъй като според нея, хората, които не заработват средствата си за препитание, пропадат.

Нейното решение следва и Гордън Ремзи, който се счита за един от най-известните готвачи в британската кулинарна индустрия. Само през миналата година той заработи 60 милиона долара, благодарение на шоупрограмите, които снима. Той е баща на три деца, на които няма намерение да остави и цент.
Британската звезда Стинг пък е баща на шест деца, и многократно е казвал, че те също няма да видят и стотинка от огромното му богатство.


Състоянието на Елтън Джон се преценя на около 480 милиона долара. Той има двама сина, но също не възнамерява да ги разглезва.

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг сподели още при раждането на първата си дъщеря, че той и съпругата му ще дадат 99 на сто от парите си за благотворителност.


Основателят на Майкрофофт Бил Гейтс също има намерение на дари голямата част от своето богатство за благотворителни цели, а неговите три деца от малки си знаят, че няма да наследят милиардите му.


Вторият най-богат човек в света Уорън Бъфет също планира след смъртта си да дари цялото си богатство на различни благотворителни организации. Неговите три деца няма да наследят никакви пари, но все пак, на Бъфет му се откъснали от сърцето акции от компанията му "Berkshire-Hattaway" на стойност 2,1 милиарда долара.

Превод: БЛИЦ