Британците продължават да разплитат най-важната историческа мистерия – кой е Джак Изкормвача. В продължение на няколко века изследователите всеки път са назовавали различни имена на маниака.

Този път Сара Бъкс Хортън, праправнучката на британски полицай, служител на Оксфордския университет, излезе с нова версия. Изследователят каза, че е анализирала медицинската документация и е успяла да идентифицира извършителя.

В интервю за Telegraph Хортън разкри, че Джак Изкормвача може да е бил Хаям Хайамс. Той е живял в района на Лондон - Whitechapel - където са извършени мистериозните убийства.

Мъжът владеел добре ножа, ръката му не се огъвала, имал тътреща се походка.

Хортън разбрала, че предполагаемият маниак страда от параноя, алкохолизъм и често бие жена си.

След тежки пристъпи заради епилепсия мъжът станал буен. Между другото, на това може да се дължи и периодичността на убийствата, уточнява Glasnews.bg.

Преди това данните не можеха да бъдат изследвани - те бяха класифицирани до 2015 г.

Припомняме, че Джак Изкормвача е действал в предградията на Лондон през 1888 г. Според различни източници, на негова сметка са от пет до единадесет жертви. Всички те са били проститутки. Мъртвите жени са с прерязани гърла и отворени кореми.

Все още не е потвърдена самоличността на маниака.

Pрез 2019 г. британски учени обаче обявиха, че са идентифицирали самоличността на Джак Изкормвача. За целта е направен анализ на носна кърпа с останки от кръвта на убиеца и една от жертвите, убита през септември 1888 г. ДНК-то съвпадаше с това на Арън Космински, жител на предградията на Лондон.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук