Коронавирусът промени живота на всички, включително и това как и къде живеем. На някои хора се наложи да изкарат карантината на доста странни места, пише Дарик. Вижте кои са те:

Град-призрак

Когато Брент Ъндърууд закупува изоставения град Серо Гордо в Калифорния през 2018 г., той планира да създаде нощен курорт за туристи. Но благодарение на обилния сняг и COVID-19, се налага да остане там сам в продължение на месеци.

В това време той живее в уж обитавана от духове двуетажна къща. По думите му по време на престоя му се случват странни неща, които не може да обясни. Въпреки всичко, той решава да остане и след като карантината пада, но в средата на юни в града неочаквано избухва пожар, който разрушава три от 20-те сгради, включително историческия хотел.

Риболовна лодка в Индийския океан

През февруари екипаж от Нова Зеландия и Филипини тръгва на двумесечен търговски риболов за компания за морски дарове. След обявяване на пандемията от COVID-19, корабът няма право да се връща в базата в Нова Зеландия, оставяйки 42-те членове на екипажа си блокирани на лодката в Индийския океан.
Според Stuff - новинарски сайт в Нова Зеландия, компанията за морски дарове е похарчила 300 000 новозеландски долара, за да наеме два частни самолета и да върне екипажа си у дома в края на август.

Риалити телевизионно предаване

През март участниците в немската версия на Big Brother са в къща, изолирана от останалия свят, както обикновено. Но този път шоуто има неочакван обрат: никой от участниците не знае за пандемията на COVID-19, засягаща Европа и останалия свят, съобщава CBS News.
Продуцентите съобщават на съквартирантите за неволната им карантина на 17 март по телевизията на живо. Снимките завършват в средата на май, а участниците разбират какво е да живееш в безопасност, макар и затворени в къщата на Биг Брадър.

Изоставена болница във Виетнам

Три 20-годишни британки, които са на почивка във Виетнам, трябвало да прекарат 10-дневна карантина, изолирани в изоставено убежище в Нин Бин. Въпреки че бившата болница не може да се нарече луксозна, те разполагат с тоалетни и могат да се къпят, макар и с кофи с вода.  

Английски зоопарк

Четирима служители в зоопарка Paradise Park в Корнуол, Англия, решават да останат в него, за да се грижат за животните, след като на 21 март той е затворен за обществеността заради коронавируса, съобщава Би Би Си.
Те живеят в зоологическата градина 12 седмици, спазвайки ежедневните си режими на хранене и документирайки времето си с животните в социалните мрежи. Зоопаркът отваря врати в началото на юли.