Денят се познава от това как си подредил сергията си още в 3 часа сутринта (за някои - 3 часа през нощта), за да изненадаш приятно пристигащите от България. Не само с цени, но и с визия на търговски обект, който да накара дошлия на алъш-вериш да си остави парите тук с кеф, пише 24rodopi.com.

Одринският журналист Ресул Оручоглу показа как местните търговци се подготвят за поредния ден на големите обороти и голямото харчене на българи и гърци.

Акцент в репортажите на местните медии е подготовката за Рамазан Байрам, който започва на 2 май. Повечето интервюирани нашенци отбелязват скъпотията в България като основна причина да пътуват, въпреки огромните опашки на границата.

Йозкан Шабан, който е пристигнал от Разград, казва: „За празнични покупки сме тук - подаръци за децата, дрехи, козметика, баклави и други сладки, всичко, което ни е необходимо за Байрама“.