Крал Чарлз III e получил близо 7000 картички с послания за бързо оздравяване и подкрепа, докато се лекува от рак, с който бе диагностициран в началото на февруари, пишат от BBC. 

Част от картичките имат хуморичстична цел. Една от тях изобразява куче, носещо защитен конус около врата си и казващо: "Поне не ти се налага да носиш този конус". 

Друга част от посланията са от обикновени хора, които разказват за техния сблъсък с коварната болест и пожелават на краля да се възстанови по-бързо. 

Чарлз III споделя, че картичките с посланията са го накарали да бъде много емоционален. В последното видео и снимки, качени в социалните мрежи, показа как негово величество се наслаждава на малките жестове. 

Близки до краля споделят, че въпреки диагнозата, смехът често присъства в ежедневието на монарха. Картичката с кучето е една от тези, които най-много го забавлявала. 

Въпреки че нямат написани имена, фирмата, произвела тази картичката с кучето казва пред BBC, че тя е една от най-продаваните им, а тази, която Чарлз III е получил, била специално с неговото име на нея.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук