В американския щат Уисконсин за първи път мюсюлманка с хиджаб получил лиценз за шофиране тежкотоварни превозни средства и реализира мечтата си - да шофира из цялата страна зад волана на камион.

"Винаги съм искала да стана шофьорка на камион. Не ми е за парите, това е моята мечта", казва Майса Абу Хайдар, цитирана от IslamNews.

Тази мечта може да изглежда необичайно за едно момиче от мюсюлманско семейство, но Майса всъщност е израснала в товарни автомобили. Баща й карал камион в Палестина и често вземал дъщеря си с него.

"Обичам камионите. Само преди два дни казах на родителите ми, че ще карам камион. Те бяха шокирани и много изненадани, но баща ми беше щастлив. Той беше горд". Майса, която е самотна майка с три деца, има не само лиценз за шофиране на товарни автомобили, но също така е завършила университет, работи на непълно работно време като гримьор и е лицензиран преподавател в частна детска градина.

Но най-голяма радост всъщност й носи, в допълнение към отглеждането на децата й, да седне зад волана на тежкотоварни камиони - "като кралица на трон", по нейни думи.

Превод: БЛИЦ