В град Нан, административният център на едноименната провинция в Северен Тайланд, мъж почина в собственото си легло, докато играеше на мобилния си телефон, свързан със зарядно устройство. Това съобщи в. "Дейли мейл".

Тялото на 32-годишния куриер Тинакорн е открито в петък, 1 май. Колегите му решиха да го посетят, тъй като той не се появил на работа два дни.

Мъжът лежал на матрак близо до прозореца. В ръцете си държал овъглен телефон, свързан със зарядно устройство, поставено в удължител. Приятелите му се опитали да го събудят, но скоро разбрали, че е мъртъв и се обадили в полицията. Полицаите, които прегледали тялото, заключили, че мъжът е починал преди два дни.

Приятели на Тинакорн твърдят, че той не е имал сериозни житейски проблеми или врагове, но е отделял твърде много време на мобилните игри.

Тялото на тайландеца е изпратено за аутопсия. Преди това полицията описа причината за смъртта като злополука. „В резултат на предварителното разследване не открихме никакви признаци на борба. Следователно ние вярваме, че той е умрял от токов удар, тъй като по ръцете му има електрически изгаряния“, каза подполковникът на полицията Самран Вончайя.

Превод: БЛИЦ