Десетки хора са взети за заложници в офис на игрална компания в Монреал - такива съобщения плъзнаха из световните агенции.

Според първите съобщения на местни медии някои служители са успели да излязат от сградата, но някои остават там и се намират на тераса зад противопожарните врати.


Свидетели съобщаваха, че са чували викове и писъци от покрива на сградата, аварийните служби са пристигнали бързо на място, но сградата вече е била блокирана без възможност за влизане.

Местни телевизии показаха хора на покрива на сградата на фона на твърденията, че други са държани като заложници вътре. Коментарите бяха, че изглежда, че тези членове на персонала са се барикадирали на покрива на сградата - глобалната централа на Ubisoft - с офис мебели.
 


Персоналът, който все още е бил вътре, също се е опитал да се барикадира в конферентните зали.

Ubisoft Entertainment SA е френска компания за видеоигри със седалище в Монреал с няколко студия за разработки по целия свят.

Край сградата бе проведена полицейска операция, в резултат на която бе установено, че всъщност обаждането за вземането на заложници е дошло от самата сграда и става дума за вътрешен саботаж и заложници няма, служителите са били изведени навън.