Камала Харис, която встъпи в длъжността вицепрезидент на САЩ, засега е принудена да обитава временно жилище, тъй като официалната й столична резиденция се нуждае от ремонт. Това съобщават американските медии.

Официалната резиденция се помещава във Военноморската обсерватория на САЩ. Там предстои ремонт на вътрешните конуси на димните тръби и други строителни работи. А те ще се осъществят по-лесно при отсъствието на обитатели, уточниха от офиса на Харис.

Поради съображение за сигурност не се обявява къде тя ще бъде временно настанена във Вашингтон по време на ремонта. Не е известно и колко дълго ще продължат ремонтните работи.

Разположена на територията на столичния окръг Колумбия, астрономическата Военноморска обсерватория на САЩ беше построена през 1893 година. От 1974 година тя е зданието на официалната резиденция на вицепрезидента на САЩ.

Междувременно стана ясно. че модната библия Vogue е "събула" кецовете на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Легендарното списание се оказа в центъра не на моден, а на политически скандал, след като пусна корица на Харис по джинси и кецове.

Стайлингът на вицепрезидена е леко небрежен, в стила на американките с кариера и самочувствие, но главният редактор на списанието Анна Уинтур отнесе миналата седмица куп критики, че неглижира успехите на Харис.
 
Снимката на Камала Харис с джинси, сако и кецове била "твърде небрежна" за корицата на печатното издание на февруарския брой на Vogue. Затова списанието обяви, че пуска ново издание с различна фотография. То ще излезе в ограничен тираж.

Според критиците фаталният фотос е "зле композиран" и "омаловажава" постиженията на Харис като първата афроамериканка, избрана за вицепрезидент.


Фаталната снимка

Главната редакторка на Vogue Анна Уинтур защити оригиналното изображение, но след реакцията обяви, че ще пусне тираж с по-официален портрет на Харис, облечена в светлосин костюм на "Майкъл Корс". Това изображение беше използвано за дигиталната корица.

И двете снимки са направени от американския фотограф Тайлър Мичъл, който през 2018 г. стана първият афроамериканец, заснел корица на Vogue с портретите си на музикалната икона Бионсе.


Новият фотос