Полиция нахлу в квартал „Моленбек” в Брюксел, където живеят предимно имигранти мюсюлмани и бяха разкрити убежища на терористите, извършили атаките в Париж. Провежда се антитерористична операция, съобщават белгийски медии, цитирайки прокуратурата на страната.
Акцията, в която се включени специализирани полицейски части, се провежда по искане на прокуратурата. Силите за сигурност са нахлули и претърсили няколко къщи в района, а части от квартала са отцепени.
 

От прокуратурата потвърдиха, че става въпрос за случай, свързан с антитероризъм. Няколко души са задържани, съобщава RTL.
 

Спецченгетата са екипирани със специално оборудване и бронирани автомобили. Те са повикани в помощ на местните полицаи. Над района прелита и хеликоптер.
 
Както БЛИЦ съобщи, смятаният за организатор на атентатите в Париж Салах Абдеслам се укрива дълго време в „Моленбек”, преди да бъде заловен. Той, както и някои от съучастниците му, са родени и израснали там. Кварталът няколко пъти е бил обект на специализирани антитерористични акции.
 
Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!