Повечето от нас не разбират колко щастливи сме да имаме братя и сестри. Безусловната и неограничена любов, която ни свързва с тях, не бива да се подценява. Няма съмнение, че близнаците имат още по-специална връзка, която не може да бъде обяснена. Има някои примери по света на наистина невероятни и изключителни близнаци. Те са едни на милион.

Джин и Кин – японските близначки

Джин Кани и Кин Нарита са от Япония, а имената им означават сребро и злато, съответно. Тези идентични близнаци са родени на 1 август 1892 г. в Нагоя, на 270 километра западно от Токио.

Близнаците станаха известни едва на 99 години, след като кметът на Нагоя ги посети в деня на възрастните в страната.

Това е национален празник в Япония, който празнува продължителността на живота - най-високата в света, а по-възрастните хора получават голямо уважение.

Близнаците започнаха да се появяват в телевизионни игри и реклами. Широките им усмивки и жив интерес към света около тях ги направиха популярни в Япония и в чужбина.

На възраст от 102 години те правят първото си пътуване извън родната си страна, посещавайки Тайван, където са посрещнати от повече от 1000 двойки близнаци.

Двете сестри казват, че простотата на техния живот, честите им разходки и взаимната им компания ги поддържат здрави вече втори век.

"Ние никога не сме си мислели, че ще живеем толкова дълго", казва Кин по случай 100-ия им рожден ден. "Успяхме да оцелеем, защото сме близнаци. Имаме нужда един от друг повече от всеки друг в света," завършва тя.

Кин Нарита почина през 2000 г. на 107-годишна възраст, Джин Кани загина една година след сестра си - през 2001 г., на 108-годишна възраст.

Те станаха медийни знаменитости в тяхното последно десетилетие, очаровайки японската общественост с остроумие и жажда за живот.

Черно-белите сестри
 

Друг пример за близнаци, които са едни на милион, са Лорън и Хайли Дюрант. Това, което ги прави уникални, е цветът на кожата им, който е различен.

Докато Лорън е светлокожа, със сини очи и червена коса, като майка си, сестра й Хайли има тъмна кожа и тъмна коса, като баща си.

Когато родителите им Алисън и Дийн Дюрант от Великобритания посрещат на бял свят близначките през 2001 г., те са шокирани да видят, че момичетата им също са с различен цвят на кожата.

Години след раждането на Лорън и Хейли двойката разбира, че отново чака близнаци. И историята се повтаря през 2009 г., когато се раждат момиченца с бяла и карамелена кожа.Куриозният случай на Абигейл и Британи


Абигейл и Британи Хенсел са сиамски близнаци от Минесота. Те са един от най-редките случаи на планетата.

Много рядко се раждат сиамски близнаци (1 на 40 000), а още по-рядко те оцеляват след раждането (1% от 1 на 40 000). Фактът, че двете сестри са живи и здрави, е истинско чудо.

Те имат две сърца, два гръбнака, съединени в таза, четири бели дроба, две гърла, три бъбрека, един гръб, един черен дроб, наполовина споделена сензорна система и обща кръвоносна система.

От кръста надолу всичките им органи са споделени, включително репродуктивните, червата и пикочния мехур. Аби, дясната близначка, не усеща нищо в лявата половина на тялото, докато Британи – лявата близначка, не може да усети нищо от дясната си страна.

Независимо от факта, че всяка от тях контролира само половината си тяло, те могат да пишат, да свирят на пиано, да играят волейбол, да карат велосипед и автомобил, да играят софтбол, да плуват и т.н.

Двете близначки влизат в полезрението на медиите няколко пъти през живота си. На 6-годишна възраст те се появяват в шоуто на Опра Уинфри и на корицата на списание Life.

Изчезват за 10 години, а след това, когато са на 16, момичетата се появяват в документален филм на TLC.


Родени заедно, отгледани поотделно

Джим Спрингър и Джим Луис са идентични близнаци, които са разделени при раждането и отгледани в различни семейства. И съвпаденията далеч не се изчерпват само с името.

Започнали заедно паралелния си живот, те израстват в различни домове, знаейки, че някъде по света съществува техен брат близнак. Майката на Спрингър му казва, че неговият близнак е починал, докато Луис просто не се интересува от това да се срещне с брат си.

Това се променя през 1977 г., когато 37-годишният Луис решава да открие брат си. След като се обръща към съда, той се свързва със Спрингър. Срещат се на 9 февруари 1979 г., като и двамата смятат, че събирането им е най-важният ден от живота им.

Веднъж започнали да говорят и да се отварят един към друг, те откриват шокиращите прилики и съвпадения помежду си. И двамата са отгледани от семейства, живеещи в Охайо. Израстват на разстояние от 72 километра един от друг.

И двамата имат кучета в детството си, които наричат Toy (играчка в превод от английски, бел. ред). И двамата се женят два пъти - първо за жени на име Линда, а след това за жени на име Бети.

И двамата имат синове с имената Джеймс Алън. И двамата са пушачи, обичат бира, имат дървообработващи уреди в гаражите си, карат Chevrolet и работят като шерифи в окръг Охайо.

Поради тези прилики те се превръщат в перфектните кандидати за поведенчески изследвания. По време на изследване, проведено от Университета в Минесота, те дават толкова близки резултати, че изглеждат като едно и също лице.

Тестовете на мозъчните им вълни също са почти идентични, както и тяхната медицинска история.

Близначки раждат близначки

През 2005 г. 20-годишните близначки Ашли Спинкс от Индианаполис и Андреа Спрингър от Кониърс раждат близначките си с около час разлика.

И двете сестри са бременни в шестия месец, когато разбират, че носят близнаци, а терминът им е определен за 1 януари 2005 г.

И двете сестри твърдят, че дължат всичко на генетиката и са заченали естествено децата си.

Близнаците Макгуайър

Били Леон и Бени Лойд МакРъри, познати още като близнаците Магктуайър, са професионални състезатели по борба.

Те са обявени от книгата на рекордите на Гинес за най-тежките близнаци в света. Двамата имат общо тегло от 666 килограма.

Били и Бени са родени в Хендерсънвил, Северна Каролина, на 7 декември 1946 г. През 1979 г. Били умира при катастрофа с мотор на 32-годишна възраст.

Бени живееоще 21 години, той умира на 54-годишна възраст от сърдечна недостатъчност през 2001 г.

Хюсеин и Хардра

 

Хюсеин Бисад е в Сомалия през 1975 г. След като е прострелян, той бяга от страната и получава убежище във Великобритания.

Мъжът е висок 2.34 и малко след пристигането си на Острова получава титлата най-висок мъж.

Той също така твърди, че има най-големите длани, простиращи се на 26.9 сантиметра.

Въпреки това, колкото и да е висок Хюсеин, явно това не е най-странното явление в семейството му.

Мъжът има сестра близначка на име Хардра, която е пълна противоположност на брат си по отношение на височината. Докато Хюсеин носи титлата най-високия мъж в Англия, близначката му е под средната височина, изчислена за жените.

Луси и Мария Айлмър

 

Това е вторият пример в нашия списък на смесените по раса близнаци. Луси и Мария Айлмър, които са на 20 години от Глостър, са неидентични близнаци.

Мария има тъмна кожа с къдрици, а Луси е бяла с коса в цвят джинджифил.

С такива противоположни визии е трудно да се повярва, че тази поразителна двойка е съставена от близначки.

Момичетата са родени с радикално различен цвят, благодарение на родителите им, които също са от различни раси. 

Бащата на Мария и Луси - Аллмер Винс, е бял, а майка им Дона е наполовина ямайка.

Мълчаливите сестри

Джун и Дженифър Гибънс са близначки, наричани "Мълчаливите сестри", защото комуникират единствено помежду си.

Те са родени през април 1995 г. в Барбадос. Не след дълго семейството им се мести в Хаверфорд уест в Уелс. Докато растат, двете сестри са неразделни.

Сестрите говорят помежду си на странен език, който никой друг не може да разбере, дори и родителите им.

Докато растат, близнаците са единствените чернокожи деца в тяхната общност. Поради това те са тормозени в училище.

Това се оказва травматично преживяване за близначките, което ги кара да спазват дистанция и да не общуват с останалите, просто да говорят помежду си на диалект, който е практически неразбираем за друг човек.

Сестрите посещават различни терапевти, които да се справят с тяхната съпротива да говорят с външни лица. Никой от тях обаче не постига успех.

В крайна сметка, те дори са разделени в различни училища, но и тази мярка не дава резултат.
 

Теун и Коен

Тази двойка е определена за най-малко приличащите си близнаци на фестивала на близнаците в Охайо.

Двете деца се раждат след ин витро в семейството на холандците Уилма и Вилем Стюарт. Идват на бял свят през 1993 г. Коен е чернокож, а брат му Теун е бял.

По-късно се доказва, че докато Теун без съмнение е дете на Вилем, Коен идва от друг баща.

Ужасна грешка на болницата води до смесването на спермата на друг мъж с оплодените яйцеклетки на Уилма. Въпреки това и двамата младежи споделят дълбока връзка и се грижат за родителите си.

Източник: Profit.bg.