След като Доналд Тръмп настоятелно поиска завръщането на Русия в „Голямата седморка“, известно телевизионно предаване показа пародийно музикално видео, в което американският лидер твърди, че си признава на Владимир Путин, че иска да го види.


Според Newsweek, съдейки по тона на програмата, руснаците са се присмивали на опитите на Тръмп да получи благоразположението на руския си колега, пише "Поглединфо".

В известно предаване „се посмяха на опитите на Доналд Тръмп да установи отношения с Владимир Путин“, след като американският лидер обяви, че иска да се види с руския си колега на следващата среща на върха на Голямата (тогава) осморка“, съобщава Newsweek.

Вярно е, както подчертава изданието, другите лидери приеха предложението на ръководителя на Белия дом без ентусиазъм.

В броя, посветен на събитията във френския Биариц, където се проведе срещата на върха на G-7, програмата „60 минути“, излъчена по държавния канал Русия-1, показа музикално видео. Във видеото, сглобено от различни изказвания на американския президент, замесени с вмятания с руския лидер, който свири на пиано, Тръмп изпълнявапесента Señorita на американските музиканти Шон Мендес и Камила Кабело.

Харесва ми, когато ме наричаш сеньорита, бих искала да мога да се преструвам, чети не си ми нужен, думите на песента звучат уж от името на Доналд Тръмп, надявайки се на близка среща с Путин. Също така, както отбелязва Newsweek, в композицията се споменава град Маями, в който американският лидер предложи да се проведе следващата среща на върха.

Според публикацията в студиото на „60 минути“ клипът предизвика усмивка сред гостите и съдейки по тона, с който бяха представени изявленията на ръководителя на Белия дом, опитите на Тръмп да „получи благоразположението на Путин“ в Русия бяха възприети като подмазване.

Освен това, най-вероятно гостите на "60 минути" оцениха коментарите на американския президент за "анексията" на Крим*, въпреки че, разбира се, те не споделят позицията по отношение на самия факт на "анексия".

На пресконференцията в Биариц Тръмп припомни, че Крим е пропуск на предшественика му Барак Обама. Един от гостите в студиото на руската програма дори саркастично отбеляза „гениалната“ тактика на сегашния американски лидер за дискредитиране на Обама и каза, че анексията на Крим е „огромно постижение“ на администрацията на демократичния президент, защото възпрепятства сближаването на Русия и Западна Европа, което Вашингтон не искаше.

* Крим влезе в състава на Русия, след като огромното мнозинство от полуострова гласува на референдум на 16 март 2014 г. (бел. ИноТВ).