Лизи Веласкес, когато се родила, не приличала на всички други деца. При раждането тя тежала само 900 грама и веднага се разбрало, че нещо не е наред.

Като бебе е получила зловеща диагноза - синдром на Марфан, състояние, което тялото не може да натрупа или задържи мускулна маса. Освен че е изключително слаба, тя застарява по-бързо от другите и е сляпа с едното око.


Поради характерния външен вид децата я обиждат, откакто се помни. Постоянно й казвали, че тя е най-грозното момиче на света.

Децата й казали в лицето й, че е „отвратителна“. В интервю за британския Daily Mail тя казва, че "като малка не разбирала с какво е различна от връстниците си" и че смятала, че всички приличат на нея. Нещата се влошили, когато си направила онлайн профил на 16 години. Там имало напълно непознати хора, които пишели, че е грозна и че "най-добре е да си отнеме живота".

Видеото, в което я обиждат, стана много гледано, а тя изпадна в депресия.

Но тогава тя използва популярността, която е получила в YouTube и я превърна в своя полза. Днес Лизи е известен мотивационен оратор и гордо показва новия си вид.

Когато чуете речта й, ще ви бъде ясно как тя "затвори" устата на всички казвайки, че не се сремува от външния си вид, защото той й е дал смисъл в живота - да помага на тези, на които се подиграват и да им покаже, че имат силата да бъдат щастливи.

Превод: БЛИЦ