"Българите в Конституцията е предателство", беше написано върху стената на кея на река Вардар - само на метри от площада на Скопие.

Районът изобилства от охранителни камери и полицейско присъствие, но никой не е забелязал извършителите, които очевидно са имали нужда от много време, за да изрисуват този голям надпис, пише БГНЕС.

До това се стигна в условията на постоянната антибългарска политическа реторика по време на предизборната кампания. От самото ѝ начало кандидатите за президент и депутати на РСМ залагат на езика на омразата към България и българите.

Кандидатът за държавен глава от ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова заяви, че "Преамбюлът на Конституцията не е телефонен указател, за да включваме всичките ни съседи в него."

Лидерът на партията Християн Мицкоски неведнъж повтори, че конституционните промени са "български диктат".

Огромната част предизборния дебат на 3 април между Мицкоски и Димитър Ковачевски (б.р. лидер на Социалдемократическия съюз) беше спор за "българския диктат" и Европейското предложение.

На 24 април ще се проведе първият тур на президентските избори. Вотът за парламент ще се проведе на 8 май, заедно с втори тур на президентските избори.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук