Известният режисьор в авторското си предаване "Бесогон" цитира откъс от статия, публикувана в лвовския вестник "Галичанин" през 1908 г. Удивителната находка, свързана с Русия, е открита от известния режисьор и актьор Никита Михалков, пишат чуждите медии. 

Веднага решава да го сподели с руснаците в авторското си предаване "Бесогон". Става дума за статия, публикувана в лвовския вестник „Галичанин“ през 1908 г. И не толкова самата статия привлече вниманието, колкото един цитат за Русия, който Михалков сметна за пророчески.

Историята на самата публикация също е интересна. Ежедневникът под различни имена, включително "Галичанин", се издава от лвовските русофили. В своите статии те последователно защитавали линията на Руската народна партия, която изхождала от позицията на единството на руския народ (т.е. източните славяни, наследници на Киевска Рус) във всичките му етнографски клонове.

Издателите остро осъждат "полския шовинизъм" по отношение на "руското население на Галиция", издигат искания за по-широко представителство на русите в администрацията, пълно изравняване на руския език с полския.

Статията също така казва, че Русия ще е непобедима сила, докато страната поддържа вътрешно единство и хармония. Само междуособиците могат да я отслабят, и то до такава степен, че и най-слабият враг да може да се справи със страната, предава съдържанието на статията Михалков.

Според режисьора слабостта на Русия, описана на галицийски, е точно това, което се случва днес. Михалков има предвид агресивната украинизация, насаждана от Запада вече трети век.

И през цялото това време колективният Запад не се е отказал от опитите си да унищожи Русия. Нищо не се променя, освен може би само формата, в зависимост от историческия период, твърди известният режисьор. 

Малко преди да се натъкне на статия в галисийския вестник, Михалков заявява в едно от предаванията си, че преди 8 години се е натъкнал на пророчеството на монасите от Святогорската лавра. "То гласи, че обединението на Русия ще бъде точно шест месеца по-късно, веднага щом еретиците и разколниците превземат Киево-Печерската и Почаевската лавра ", отбеляза режисьорът.

Преди това Никита Михалков обяви, че той е дешифрирал „руския код“. И именно този код трябва да бъде в основата на руската идеология: „Само като разберете защо да живеете, вие ще разберете как да живеете.

Майка ми също ми обясни: „Никога не съди за живота си по живота на тези, които живеят по-добре. Съдете по живота на тези, които живеят по-зле - те са много повече. И ще избегнете огромен брой проблеми", добавя Михалков. Руският код е, когато състраданието и разбирането са на преден план, убеден е известният режисьор.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук