Социалният антрополог Кейт Фокс, автор на книгата "Скритите правила на английското поведение", изследва езиковите особености на висшата класа. Тя проучва в детайли британския елит и обобщава думите, които са строго забранени.


Вижте думите, които кралското семейство никога не използва:

Мама и тате

Обикновеният британец може да се обръща към баща си с "тате" и към майка си с "мамо", но в кралското семейство се използват думите "майко" или "татко".

Въпреки това принц Чарлз се е обръщал към кралицата с английската дума Mummy, което означава мама.

Чарлз и Камила
Guliver/Getty Images

Пардон


Ако принц Уилям не чуе или разбере нещо по време на разговор, то той никога няма да каже "пардон", а "какво". Думи като "извинете", "съжалявам" и "пардон" не присъстват в речника на висшата класа.

Уилям Катрин и Хари
Gulliver/Getty Images

 

Тоалетна

Когато е време да се посетят тоалетната, кралските особи няма да използват тази дума, а просто ще отидат, но без да споменават.

Елизабет и Филип
Guliver/Getty Images

 

Вътрешен двор

Ако принц Джордж и принцеса Шарлот помолят родителите си да ги изведат навън, Уилям и Кейт ще ги придружат до "терасата", а не до "вътрешния двор".

Джордж и Шарлот
Guliver/Getty Images

 

Парфюм

Даяна, принцесата на Уелс, никъде не е употребявала думата "парфюм". Тя е предпочитала да се пръска с "аромат".

Всекидневна

Стаите, в които има диван, се определят от експертите по протокол на Бъкингамския дворец като "приемни" или "салони", но никога като "хол" или "всекидневна".
Източник: "Darik"