Нови устройства идват готови за използване.
Най-новото устройство от продуктовата линия Nokia Navigator идва с предварително инсталирани и подготвени за употреба лицензи на навигационно приложение, съобщава TechNews.bg. Така потребителите могат да използват функциите на телефона-навигатор веднага след включването му.

„Искахме да направим така, че използването на устройството да е колкото се може по-опростено и ефективно”, каза Марку Суоми, вицепрезидент на Nokia, при представяне на модела Nokia 6710 Navigator по време на Световния мобилен конгрес в Барселона, Испания. Навигационните възможности на 6710 включват последните разработки в картовия (Maps) софтуер, като „шофирай и ходи”, пълни регионални карти и хардуерни елементи от типа на специален навигационен бутон, чувствителна на докосване зона за приближаване и отдалечаване на гледката и голям дисплей, оптимизиран за работа на открито.

Новата практика на Nokia за включване на Maps with Ovi в списъка от приложения позволява на потребителите предварително да планират пътуването си, още докато са у дома пред компютъра, след което да вкарат маршрута в устройството посредством възможностите за синхронизация. В допълнение, Maps включва серия от нови услуги, като въздушни снимки с висока резолюция, триизмерни изображения на забележителности в повече от 200 града, карти на местността, информация за времето, данни за първокласни пътувания и събития, както и предупреждения за автомобилния трафик и сигурността.

Към пакета върви и стативът за кола Nokia CR-111, който превръща 6710 Navigator в автомобилен аксесоар и допълва предимствата от използването му за навигация по време на шофиране. Допълнителни екстри са слушалката Nokia Speakerphone HF-310 - хендсфри, което неутрализира ехо ефекта и намалява шума. Слушалката може да се използва в автомобила или офиса, като бъде фиксирана за различни повърхности с подходящи аксесоари.

Ново попълнение продуктовата линия на финландския гигант е и телефонът Nokia 6720 classic. Подобно на 6710, и този модел предлага богати картови възможности и вградена 5-мегапикселова камера с оптика Carl Zeiss и двойна LED светкавица. Nokia 6720 classic се отличава със заоблен дизайн и по-добро заглушаване на излишните шумове, което значително подобрява качеството на гласа. Периодът на телефона в стендбай режим (без зареждане, но и без използване) е до 20 дни. 6720 classic поддържа високоскоростен достъп до интернет (с еднакъв капацитет на качване и сваляне) и ТВ-изход. И двете нови устройства имат компас, който е пряко обвързан с новите услуги в Maps, което подобрява пешеходната навигация.

Nokia 6720 classic се очаква на пазара през второто тримесечие на цена от 245 евро, преди данъци и отстъпки. Nokia 6710 Navigator ще дебютира в магазините през третото тримесечие, като цената му ще е 300 евро. /БЛИЦ