Комбиниран нощен удар по военното летище Долгинцево в района на Кривой Рог е унищожил наведнъж пет бойни самолета на украинските ВВС, съобщават световните издания, позовавайки се на военни кореспонденти.

В нощта на неделя срещу понеделник руските въоръжени сили нанесоха комбиниран удар с високоточно оръжие по военни обекти в района на Кривой Рог. Оказва се, че целта на руските ракети и дронове-камикадзе е бил военното летище Долгинцево, където са базирани бойни самолети на украинските ВВС.

По предварителна информация ударът е довел до унищожаването на пет самолета: два изтребителя МиГ-29 и три щурмови самолета Су-25. Освен това инфраструктурата на летището е повредена.

Според някои съобщения, в началото на септември украинското командване е разположило няколко ударни безпилотни летателни апарата, както и партида противорадарни ракети HARM на летище Долгинцево. Възможно е някои от тях също да са били унищожени. 

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна потвърди ударите в района на Кривой рог, но няма данни за поражението на каквото и да било.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук