Меган Маркъл обяви миналата седмица, че създава нов анимационен сериал за Netflix, наречен „Перла“. Archewell Productions, компанията, създадена от Хари и Меган, заяви в изявление, че програмата ще се съсредоточи върху приключенията на 12-годишно момиче, вдъхновено от различни влиятелни жени от историята.

Продуцентът на сериала ще бъде Меган и тя заяви в изявление, че е „развълнувана, че Archewell Productions... ще ви донесе този нов анимационен сериал, който празнува необикновени жени през цялата история“

Съобщението идва, след като херцозите на Съсекс сключиха сделка с  Netflix, след като напуснаха кралските си задължения и се преместиха да живеят в Калифорния миналата година. Като част от сделката, двойката планира да създава документални филми, сериали, игрални филми, детски програми и др.

Сделката обаче е вбесила брата на принц Хари принц Уилям, защото именно по Netflix се излъчва сериалът за британското кралско семейство „Короната“. Според източник, близък до кралското семейство:

„Принц Уилям и други кралски особи се чувстват неудобно от тази драма, а същевременно Хари е в партньорство с компанията, която я излъчва.
Това е поредният проблем в отношенията между синовете на принцеса Даяна, но най-вече „Короната“ показва чувствителен момент от живота на майка им – борбата с хранително разстройство. Зрителите естествено очакват този момент, който е ясно, че се е случил, да не бъде оставен извън сериите.

В същото време обаче кралското семейство очаква никой от членовете му да не взема пари, направени от излъчването на подобни шоу програми“.