Социалната мюсюлманска мрежа Muxlim пусна в тестов режим своя виртуален свят Muxlim Pal, който според BBC News наподобява малко популярната серия видео игри The Sims.
В Muxlim Pal не всичко е свързано с религията. Потребителите могат да създадат свой аватар, а също така да получат собствена стая, както и да посетят бара на плажа, арената и да ходят по магазините.
Всеки участник в Muxlim Pal има няколко характеристики, които отразяват нивото на неговото щастие, физическо състояние, знания и духовност. Те се изменят според степента на изпълнение на задачите във виртуалния свят.

Според разработчиците, техният свят се отличава от The Sims с възможността за комуникация между потребителите.
Участието в Muxlim е безплатно. Предвижда се заплащане само в случаите, когато потребителите искат да разполагат с разширени възможности за управление на своите виртуални герои.
Администрацията Muxlim.com подчертава, че целта на създаването, както на социалната мрежа Muxlim.com, така и на виртуалния свят, е да даде възможност за общуване в интернет на мюсюлманите в страни, където са забранени социалните мрежи и онлайн игрите.
Създателите се надяват да привлекат също и вниманието на мюсюлманите, живеещи в Европа и САЩ. /Technews