Новата година вече дойде на някои места по света. Поради различните часови зони има цяло денонощие разлика между първото и последното посрещане на 1-ви януари.

Островните държави Кирибати и Самоа посрещнаха първи Нова година. Разликата с България е 12 часа и по плажовете на тези тихоокеански острови вече е 2018-а.

Първата голяма държава, която посрещна Нова година е Нова Зеландия. В Оуклънд датата се смени в 13.00 часа българско време, а традиционната голяма заря в Сидни, Австралия, започна в 14.00.

По ирония на съдбата, едни от последните, които ще посрещнат новата година са жителите на американска Самоа, които живеят на стотина километра от Самоа, където вече ще е 2018-а от един ден, предаде Нова тв.

Посрещането на Нова година е съпроводено със сериозни мерки за сигурност в Европа и Америка. Десетки хиляди ще пазят празнуващите в големите европейския столици.

В Бразилия само на митичния плаж Копакабана вероятно ще има 3 милиона души, които да посрещнат 2018-а. Лошото време в Бразилия не плаши ентусиастите от всички краища на света.