Трима убити и няколко ранени при стрелба във фабрика в Съединените щати. Заподозрян за престъплението е 23-годишен мъж. Той е открил огън срещу работници на компания за производство на строителна техника в щата Мериленд. Трима души били убити, а един от ранените е в критично състояние. Жертвите са били колеги на извършителя.

Той опитал да избяга, но бил открит и започнала престрелка с трима полицаи. Един служител на реда е бил ранен. Нападателят също е пострадал. И двамата са настанени в болница. Мотивите за тежкото престъпление още не са известни.

Инцидентът е станал в град Смитбърг. Името на стрелеца засега не се съобщава от полицията. Той е използвал полуавтоматичен пистолет. 

Стрелецът успял да избяга до колата си преди да пристигнат властите, но бил пресрещнат от полицията на пътя. След сблъсъка той веднага започнал да стеля по униформените, съобщава Ен Би Си.

Това е 254-та масова стрелба в Съединените щати от началото на годината. С такова темпо, 2022 година може да изпревари предишната, която отбеляза антирекорд с най-голям брой масови стрелби.