10 души са ранени, след като стрелба избухна по време на голям купон в Чарлстън, Южна Каролина. Трима полицаи пък получиха леки наранявания, но не от куршуми. Стрелбата е започнала по време на купон на Memorial Day.

Изстрелите дадоха преждевременен завършек на купон на открит парцел на 41 South Street, на който са се забавлявали около 100 души, стана ясно на пресконференция на полицейския шеф на Чарлстън, Лутър Рейнолдс.

Четирима от ранените са в критично състояние и се борят за живота си в болница. Не е уточнено колко от раните им са огнестрелни. Сред ранените има само едно 17-годишно момче, останалите са пълнолетни.

Има и пострадали полицаи. Един от тях се отзовал на сигнал за силен шум и по него стреляли, докато още бил в колата. Той не е улучен, но е получил наранявания от  страшени от куршумите парчета. закаран е в болница и после пуснат да си ходи, каза Рейнолдс.

Според полицията сцените със стрелба се разпрострели на няколко пресечки и куршуми са ударили няколко автомобила.

Двама полицаи са пострадали, след като били нападнати, докато се опитвали да укротят тълпата. Имат леки наранявания.

Според началника Рейнолдс на мястото на стрелбата има над 100 маркера за доказателствен материал и повече от половината са изстреляни гилзи. Стреляно е с пистолети, дългоцевни пушки и с боеприпаси калибър .223.

“Ако не знаете какво може да направи куршум .223 – може да ви откъсне крака или главата от раменете” – казва полицейският шеф.

По думите му “като цяло” е имало две групи, които се стреляли взаимно.

Има двама арестувани във връзка с нападението над полицаите. Те получиха обвинения в нападение на полицай втори и трета степен. Очакват се още арести.