Официално регистрираните заразени с новия коронавирус в Китай вече са 20 438 души, като 425 души са починали. За още над 23 200 души има подозрения, че може би са заразени. До момента от болниците са изписани 632 души.


Броят на заболелите в Китай е нараснал с 3200 за последното денонощие, а броят на починалите - с 64. Състоянието на близо 2800 се оценява като тежко, а други 171 300 души са под карантина.

По последни данни над половината от заразените са в провинция Хубей, чийто административен център е град Ухан, откъдето тръгна заразата.

В китайската столица Пекин са потвърдени 212 заразени, а в най-големия китайски град Шанхай - 203.
Опасният вирус е регистриран в още 23 държави.

Китай се съгласи да позволи на американски здравни експерти да пристигнат в страната като част от мисия на Световната здравна организация (СЗО) за проучване и борба срещу разпространението на вируса.

Американските власти вчера съобщиха за втори случай на предаване на коронавируса от човек на човек в САЩ и представиха по-подробни планове за проверка на пътниците, връщащи се от Китай. Засега заболелите в САЩ са 11 души.

Русия обяви, че заради епидемията отлага годишния инвестиционен форум в Сочи, който трябваше да се проведе на 13-14 февруари. Вчера руските власти обявиха, че могат да депортират чужденци, заразени с коронавируса, а военни самолети ще евакуират руските гражданите от Хубей.