Почти всички български деца, пострадали при вчерашната тежка катастрофа и последвал взрив на цистерна край италианския град Болоня, вече са изписани от болница. Едно момче пострада по-тежко при инцидента. То има наранявания по долните крайници и лечението му ще продължи по-дълго. Настанено е в болница в Чезена, предава bTV.

В района на катастрофата се оказаха ученици от професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в Силистра. 7 деца от групата от 20 единайсетокласници пострадаха при взрива. Те отивали да си купят нещо от магазин наблизо, когато цистерната се взривява.

Пострадали са от ударната вълна. Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици. Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място. Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на Генералното консулство: 00393337826043.

При инцидента вчера са загинали най-малко трима души, а други 70 бяха ранени. При експлозията и последвалия пожар се е срутила част от надлез. Множество хора са пострадали от отломки и парчета стъкло от счупени прозорци на съседни сгради.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!