Френските здравни власти съобщават за 14-седмичен рекорд на броя на лекуваните в спешни отделения в страната болни от коронавирус. 

Над 3800 са те към тази вечер. Това е почти два пъти по-малко от рекорда от април миналата година - близо 7200 души. Но е над психологическата граница от 3000, която правителството е определило, за да може да си позволи облекчаване на противоепидемичните мерки във Франция.

25 200 души е общият брой на хоспитализираните с COVID-19 в страната. Здравните власти в Париж разпоредиха на болниците в столицата и в покрайнините й да отменят 40% от плановите операции, за да има достатъчно легла за болни от коронавирус.

В същото време здравното министерство в Турция съобщава за 13 215 случая на заразяване с коронавируса за един ден. Това е рекордно количество за последните два месеца.

Увеличението идва след като миналата седмица президентът Реджеп Ердоган отмени локдауна за уикедните в градовете с малък и среден риск от зараза на населението в рамките на, както той я нарече, "контролирана нормализация".


Източник: bnr.bg