В края на октомври много чуждестранни и местни сайтове за паранормални новини публикуваха статии  за доста интересен инцидент: огромен камък, наречен "Вълшебната скала", изчезна в Националната гора Прескот (Аризона, САЩ), където беше атракция и дори гордост на резервата.Факт е, че този камък е бил своеобразна забележителност за туристите и дори за персонала на резервата. Освен това камъкът бил изящен сам по себе си (бил с тъмен цвят, но с ярки петна от бял кварц) и затова почти всеки, който идвал тук, обичал да се снима на неговия фон.

И този камък, тежащ повече от един тон, изведнъж "избягал". Неговото изчезване било забелязано от един от пазачите на парка, който веднага вдигнал тревога и скоро местната полиция се включила в този случай, напомняйки чрез пресата, че подобни "трикове" водят до глоба от 5 хиляди долара или шест месеца затвор. Охранителите на реда били някак убедени, че камъкът е откраднат от някои шегобийци, макар че на "местопрестъплението" нямало и най-малка следа, която похитителите трябвало да оставят. Камъкът сякаш се изпарил или мигновено се телепортирал...До нощта на Хелоуин полицията не получила нито един телефонен разговор относно изчезналата скала и на 1 ноември скалата изведнъж отново се появила в парка. Върнал се толкова мистериозно, колкото и изчезнал. Ето какво казва Park Ranger Sarah Clawson пред репортери на CNN:

Вече се примирихме с тази загуба, тъй като на практика нямахме никакви надежди за връщането на „Вълшебната скала“. Полицията просто не успя да открие изчезналото по мистичен начин: нито следа от технология, нито и най-малкия знак, че някой е вдигнал камъка, натоварил го е върху нещо и го е отнесъл. Всичко е все едно да търсиш вятъра в полето. Но камъкът се завърна мистично. Можете да предположите каквото и да било, до намесата на извънземни, но достигането до дъното на истината все още е малко вероятно.Това например беше отлично разбрано от полицията, която веднага прекрати случая, въздъхна с облекчение и дори без да се опита да привлече някого за невярна информация за изчезването на камъка или да коментира инцидента от гледна точка на здравия разум.

Превод: БЛИЦ