26-годишна жена от Австралия е обвинена в нападение на хора с брадва в голям магазин. Час преди кървавата касапница тя написала зловещ пост във Фейсбук, в който се заканила, че "някой ден ще убия много хора". След това влязла в магазин в предградие на Сидни и се нахвърлила с брадва върху нищо неподозиращите клиенти, съобщава BuzzFeed.
Двете й жертвите - мъж и жена, са получили сериозни наранявания, още един човек е успял да избегне ударите й.

Иви не се признава за виновна по шестте обвинения, сред които - нанасяне на наранявания или тежки телесни повреди с цел убийство. Адвокатът на младата жена твърди, че клиентката му страда от тежко психическо заболяване. 
Фото © Соцсети/ Иви Амати

В същия ден Иви се забавлявала с приятелките си и смесила алкохол с наркотици. След това се прибрала вкъщи и разказала на момиче във Фейсбук как ненавижда всички около себе си. "Голяма част от хората заслужават смърт, ненавиждам ги" и "един ден ще убия много хора". Изплашена от думите на Иви, събеседничката й побързала да я блокира.

"Хората са способни само да разрушават и да ненавиждат. Ето какво трябва да направя", написала обидената Иви на профила си в мрежата. 

Фото © / Иви Амати с подругой

24 минути по-късно влязла в магазина, въоръжена с брадва и дълъг нож. Първата й жертва се оказал Бенджамин Ример. Младата жена го ударила, счупвайки носната му кост и скулите му.

Фото © Соцсети/Бенджамин Риммер
След това насочила вниманието си към Шарън Хакер, която вече била на изхода. Ударила я с брадвата по тила и й счупила черепа. 

"Нещо не беше наред. Първоначално реших, че това е реквизит от някакво парти. Но след това се обърнах с гръб и усетих удар. Беше като гръм от ясно небе. След това станах, кръвта се стичаше по цялото ми тяло. Тя не спираше", разказва Бенджамин.
Фото © Соцсети/Шарон Хакер

В този момент покрай магазина преминавал Шейн Редууд, който станал случаен свидетел на кървавата баня. Разбирайки, че може да се превърне в следващата жертва на подивялата жена, той свалил раницата от гърба си и я използвал като щит, успявайки да обезвреди Иви. 

Адвокатът на 26-годишната жена твърди, че в този момент тя е била в неадекватно състояние, след като е смесила хормоналните си лекарства с алкохол, канабис и амфетамини. 

Няколко години преди инцидента Иви е правила опит за самоубийство. 

В миналото тя е била мъж, а след като сменила пола си, се подложила на специално лечение. 


 

Превод: БЛИЦ