Американският президент Барак Обама заяви, че е с "разбито сърце" след смъртоносната стрелба на летище „Форт Лодърдейл“ във Флорида. В първите си публични коментари след инцидента, Обама заяви, че е твърде рано да се каже какво е мотивирало нападателя и дали стрелбата е акт на тероризъм, уточнява БГНЕС. 
"Аз не искам да коментирам, а само да кажа колко съм съкрушен заради жертвите и техните семейства, заяви държавният глава в телевизионно интервю пред ABC News. 

„Този вид трагедии станаха твърде чести през годините, в които бях президент“, каза още Обама, чийто 8-годишен мандат приключва на 20-ти януари. Той добави, че болката, мъката и шокът са огромни. 

Вчера мъж откри огън на Терминал 2 на летището "Форт Лодърдейл" във Флорида и отне живота на осем човека, а други осем рани. Той беше заловен от полицията и задържан в ареста за разпит. В по-късен етап полицията идентифицира лицето като 26-годишен мъж на име Естебан Сантяго. Все още не са ясни мотивите, подтикнали мъжа да стреля по чакащите на летището. Вероятността престъплението да се окачестви като терористичен акт е малка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!