Компания като Дисни винаги е разчитала на римейк на вече познати истории. Сега са се спрели върху екранизацията на "Снежанка" от далечната 1937 г. Новата версия на анимационния филм вече е заявен в плана на компанията и от там заявиха, че се мисли по съвсем нова версия, пишат Днес Бг.

Филмът все още е в процес на разработка и създателите имат възможност да направят промени в концепцията. Така те изслушаха критиките от актьора Питър Динклидж и се съгласиха да преразгледат образа на джуджетата за предстоящия филм.

Звездата от "Игра на тронове" участва в записа на подкаста WTF на Марк Марън и каза, че "прогресивността" на римейка е празна фраза, ако филмът продължава да култивира стереотипи за малките хора като джуджета.

Пълен потрес: Чернокож е новата джендър Пепеляшка СНИМКИ

"Не искам да обидя никого, но бях поразен от гордостта, с която обявиха, че са избрали латиноамериканска актриса за ролята на Снежанка, докато все още планират да заснемат мрачна история за седем джуджета, живеещи заедно в пещера", каза Питър.

В отговор представителите на Дисни обявиха, че планират да направят промени и да подобрят проекта си. "За да се отдалечим от стереотипите на оригиналния анимационен филм, ние използваме различен подход към тези седем героя и се консултираме с членове на общността на джуджетата", каза източникът.

"Очакваме с нетърпение да споделим повече, когато филмът влезе в производство след дълъг период на подготовка.", отбелязват от компанията.