Ракета падна в авиобазата Таджи в Ирак, в която са разположени коалиционните сили, начело със САЩ, съобщава телевизионният канал Ал-Арабия.

"Ракетата падна в базата Таджи в Ирак, където се намират американски военнослужещи", се казва в извънредното съобщение.

Все още не са предоставени данни за жертви и материални щети, които биха могли да бъдат нанесени по време на ракетна атака.

През март на територията на Таджи паднаха над 15 малки ракети. Самоделното изстрелващо устройство бе поставено на камион на няколко километра от базата. По-рано бе съобщено, че жертвите на атентата са трима членове на коалицията, а други 12 са ранени.

След това САЩ извършиха целенасочени атаки срещу пет склада за оръжие на шиитската група „Катаиб Хизбула“ в Ирак. Иракските служби за сигурност съобщиха, че шест души са загинали в резултат на въздушни удари на американските военновъздушни сили по няколко обекта в Ирак, включително летището в Кербала, което се строи.

Иракските въоръжени сили осъдиха атаката на американските ВВС, отбелязвайки, че "нарушават принципа на сътрудничество".

По-рано иранското външно министерство протестира срещу САЩ във връзка с изявленията на Вашингтон, че Техеран е отговорен за атаката срещу базата на западната коалиция в Ирак.