Британски телевизионни журналисти обвиниха принц Уилям, че не изпълнява кралските си задължения, съобщи Стай нюз.
Телевизия Channel 4 ще започне тази вечер излъчването на многосерийния документален филм “Проблемните принцове”, посветен на принцовете Уилям и Хари. Първата серия е за по-големия син на Уелския принц Чарлс – принц Уилям.
Принц Уилям е вторият наследник за престола на Обединеното кралство след принц Чарлс, припомня ЛентаРу. Според журналиста Джейс Уитакър, който е автор на филма, принц Уилям отделя много малко време за кралските мероприятия. Така например 27-годишният принц е участвал в само 14 прояви, организирани от кралския двор, а принц Чарлс на неговите години е участвал в 84 такива прояви. Уитакър отбелязва, че 5 от 14-те прояви са били футболни мачове. “Уилям не прави почти нищо в качеството си на наследник на трона”, казва журналистът.
Във филма на Уитакър се отделя много внимание на пристрастеността на принца към полетите с хеликоптер, които струват скъпо на британските данъкоплатци. Представител на принц Уилям вече заяви пред пресата, че филмът на Уитакър е “преднамерен и едностранен”. /БЛИЦ