Жителите на град Санта Круз (Боливия) разказаха за срещата си с мистериозен криптид, който според тях се разхождал из улиците на града. Това съобщава изданието "Радио Митра".

Местните жители дадоха необичайно описание на това същество, с появата на което се случили не по-малко загадъчни неща, достойни за вниманието на уфолозите.

Така например, точно преди появата на извънземното, в небето се чул гръм, тогава жителите видяли ярък ореол от светлина и три ярки обекта. 

След това очите на очевидците съзряли самото същество, което имало по три пръста на всяка ръка и огромни изразителни очи. Мнозина решили, че това същество, съдейки по поведението му, е сляпо. Може би дневната светлина била твърде ярка за криптида.

Гражданите са сигурни, че извънземното същество е легендарната Чупакабра , която много често се среща с местните жители и от която фермерите често търпят загуби. 

Очевидци разказват, че "чупакабрата" се е разхождал по улиците на Санта Круз, а след това изведнъж е изчезнал.

Някои изследователи вярват, че криптиди като чупакабра се появяват в нашия свят от паралелни измерения и след това се връщат обратно там. 

Може би това същество е пристигнало заедно с представители на извънземни цивилизации, които са изпратили криптида на Земята по същия начин, по който хората пускат своите домашни любимци да се разхождат на чист въздух или да ловуват местни животни.

Като цяло изследователите на паранормалното са изправени пред още една загадка.

Превод и редакция: БЛИЦ