Бивш директор на ЦРИ проговори за "откритостта" си към възможността за съществуването на извънземен живот, разказвайки случка със самолет, който е бил замръзнал на едно място на височина от 1 200 метра. Той също изрази надежда, че човечеството ще е "добронамерено" към извънземните, ако те някога установят контакт с нас, пише в "Дейли Мейл".  

Джеймс Усли, който бе начело на ЦРУ от 1993 до 1995 година, каза това пред ютуб канала The Black Vault (Черният сейф) миналия петък. 

79-годишният Усли даде интервю във връзка с новата си книга "Операция Дракон", в която той твърди, че Лий Харви Осуалд е убил Джон Ф. Кенеди по заповед на Кремъл. 

Бившият шеф на разузнаването по времето на Бил Клинтън каза, че през последните години е имало безброй истории за необясними въздушни феномени. "В годините е имало всякакви случки, обикновено с участието на някакви летящи обекти", започва разказа си той. 

Усли каза още, че историите винаги му са се стрували "доста откачени".  

"Но имаше една случка, в която е участвал един мой приятел, самолетът му е спрял на място на височина от 1 200 метра, като е спрял да оперира като нормален въздушен съд. Каква е била причината? Не знам". Дали въобще някой знае?", разказва Усли. 

По думите му, въпросният човек "е някой, който аз уважавам много". 

Водещият Джон Грийнуолд при това отбеляза, че бивши шефове на ЦРУ не изключват възможността за съществуване на извънземен живот. 


През декември Джон Бренън, шеф на ЦРУ от 2013 до 2017 година, каза в подкаст, че според него "би било арогантно" да се смята, че сме сами във вселената. 

"Животът съществува по доста различни начини", каза Бренън през декември за шоуто "Разговори с Тейлър". 

"Мисля, че би било малко предвзето и арогантно да се вярва, че няма друга форма на живот някъде из цялата вселена", каза той.На 19 март директорът на националното разузнаване Джон Ратклиф заяви, че има доста повече и по-интересни случки, отколкото тези, за които се знае публично. 

"Има много повече случки, отколкото е съобщено на обществото", каза той пред Фокс нюз.

"Някои от тях са разсекретени. И когато говорим за такива, става дума за обекти, които са били видени от военни пилоти, или са били заснети от сателити. При това тези обекти са правили неща, които много трудно могат да се обяснят", каза той. "Движенията им са много трудни за повтаряне, просто нямаме такава технология. Или скоростта им надвишава скоростта на звука, но няма звуков удар", разказва още той.,

Миналият декември американското правителство получи срок от 180 дни, за да разкрие какво знае за въпросните феномени. Това означава, че докладът трябва да е готов и да излезе на 1 юни. 

Докладът, който се пише от Пентагона и разузнавателните агенции, би трябвало да идентифицира, включително, и евентуални заплахи от неидентифицираните въздушни феномени и дали те принадлежат на други чуждестранни противници. "Тези хора са съобщили за доста любопитно поведение на тези летателни апарати", продължава Усли. 

"Може да е нещо нормално, но претърпяло някаква извънредна промяна по някаква странна причина, или може да е комплекс от неща, които се случват в света на кибернетиката и така нататък", добавя той. 

"Просто не знам, но, да кажем така, че сега не съм толкова скептичен, колкото преди няколко години", казва още Усли. 

Превод и редакция: БЛИЦ