Директорът на училището е сред двамата ранени, които бяха простреляни, когато ученик с два револвера, ловна пушка и гранати откри стрелба в учебното заведение в град Грас близо до Кан. Предполага се, че нападателят е 17-годишен ученик. Той е арестуван. Негов съучастник в момента се издирва от полицията.
По данни на френското местно издание "Нис Мартин" името на стрелеца е Килиан. Известно е, че той няма криминално минало и не е познайник на полицията.
 
Съобщава се, че последната снимка, която той е публикувал във Фейсбук, е снимка на скелет с дълга коса и черни дрехи. Скелетът се разхожда с пистолет в едната ръка и с автомат в другата.


 
Втората жертва на стрелбата, освен директора, е ученик на училището. Именно той е вдигнал тревога за нападението.
 
Друг източник каза, че двама нападатели са стреляли по директора, като е изглеждало, че те нямат военно обучение. „Единият е арестуван, другият е избягал. Настъпила е паника сред учениците и те са се скрили в разположен наблизо супермаркет”, каза още източникът.
 
Друг източник от местната полиция заяви, че все още не може да се потвърди, че е имало втори нападател.
 
Очевидец на атаката разказа пред радио France Inter, че учениците са чули изстрел и са се скрили под чиновете. „Отидох до прозореца, видях младеж, който ме погледна в очите. Приличаше на ученик. Не беше много голям. Стреля във въздуха и избяга”, разказ ученикът без да си казва името.
 
Според местната преса, нападателят много добре е проучил световно известното клане в училището Колумбайн в САЩ. То бе извършено на 20 април през 1999 година. Нападателите Дилън Клеболд и Ерик Харис убиха 12 ученици, един учител и се самоубиха. За да отклонят вниманието на спасителите из цялото училище те бяха заложили самоделни взривни устройства.
 
В крайна сметка двамата се самоубиват.

Източник: Дейли Мейл 

Превод и редакция: БЛИЦ