10-ият най-богат човек в Ирландия предложи астрономическата сума от 20 000 000 евро, за да купи легендарната "Бабина механа", която се намира в приказния залив на Хиница, буквално върху тюркоазените води в Пелопонес, но срещна отпор от гръцкия собственик, пише "Труд".

71-годишният Пол Ричард Коулсън, председател на Ardagh Group (една от най-големите компании за метални и стъклени опаковки в света), със сигурност не е очаквал, отказа на гръцкия бизнесмен да запази таверната, въпреки милионите, които паднаха в краката му.

Ирландският милиардер - през 2021 г. състоянието му се оценява на 2,8 милиарда долара -, който прекарва живота си между Лондон и Ню Йорк, се е насочил към тази конкретна таверна, тъй като е купил голяма площ в района и това е единственото място, което не е преминал в негово владение.

"Бабината механа" се намира в приказния залив на Хиница, буквално върху тюркоазените води, като работи на същото място от 1955 г., вече 68 поредни години. Според информацията бизнесменът обикнал целия район, в който първоначално си купил къща. Миналия февруари стана известно, че той е купил два хотела в Порто Хели за сума от 50 милиона.

Това са "AKS Hinitsa Bay" и "AKS Porto Heli", разположени единият на плажа в Порто Хели, а другият на плажа на Хиница. Закупил е в района и така нареченото „Имение на Алексиу“, площ от приблизително 300 акра, където има старо и нефункционално частно летище с писта от 700 метра за 50 милиона .

Никой обаче не знае какво точно възнамерява да "строи" в тази област, но от месеци той инвестира милиони, като се смята, че има интерес към сектори като туризъм, ресторантьорство и недвижими имоти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук