В малкото градче Калабар, разположено в района на река Крос в югоизточна Нигерия, се случи странен инцидент, който се свързва с културен феномен, наричан още „синдром на Коро“. Това съобщава Vanguard .

Офицер от нигерийския флот се замеси в странен инцидент, обвинявайки млад мъж на име Самуел, че е откраднал интимната му част. 

Странни събития започнали, когато Самуил пристигнал в казармата. Младият мъж е бил изпратен на охранителния пост за проверка.

Офицерът започна да задава въпроси на Самуел, но изведнъж той усетил загубата на пениса си. 

Развълнуваният военен привлякъл вниманието на колегите си, които според информацията се намесили в инцидента, биейки Самуел и настоявайки да върне „откраднатото“.

Самюел обаче не казал дали ще върне уж откраднатия от него полов орган, нито отрекъл участието си в инцидента. 

Подробностите за по-нататъшната съдба на младия мъж остават неясни.

Синдром на Коро: мит или реалност?

Синдромът на Коро е широко разпространен в някои страни в Африка и Азия. Синдромът на Коро е масово налудно разстройство, при което хората твърдят, че техните гениталии са намалели по размер или са изчезнали, въпреки че няма физиологични промени.

Смята се, че синдромът на Коро може да бъде причинен от културни вярвания и страхове. В страните, засегнати от това явление, често се смята, че магьосниците или така наречените „крадци на пениси“ са способни да откраднат мъжките полови органи и да ги използват за свои цели. 

Това води до паника и дори репресии срещу заподозрените в такива „кражби“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук