Ирма Капеце Минутоло била оперна певица с фатално излъчване. Тази красива италианка имала завидна кариера, но любовният й живот често привличал повече внимание от музикалната й кариера.

Тази красавица станала известна на широката публика като любовницата на египетския крал в изгнание Фарук I. Разказът й за първата им среща шокира обществеността.

Ирма казва: „Когато видях Фарук за първи път, бях на 11 години. Оженихме се, когато бях на 16 години".

Говорейки пред седмичника Al-Ahram през 2005 г., тя твърди, че двамата са се срещнали, когато е била на 11 години, въпреки че когато била притисната да каже как, тя отказва да предложи повече подробности за ранните срещи. Макар че е католичка, Минутоло казва, че са се оженили на ислямска церемония и са живели заедно осем години.

Съобщава се, че биографът на Фарук, Уилям Стадием, твърди, че родителите на оперната певица първоначално не са одобрявали връзката на краля с дъщеря им. Когато обаче бившият владетел им предложил пари, те разбираемо размислили.

Фарук умира от инфаркт през 1965 г. Той вечерял с друга млада жена преди смъртта си и въпреки че е негова любов от поне десетилетие, Минутоло не била включена в завещанието му, пише "Дейли Мейл".

Въпреки това тя присъствала на погребението му в Рим като кралят е погребан до първата си съпруга, кралица Фарида.

Нейната оперна кариера скоро тръгва нагоре и в крайна сметка тя печели наградата Мария Калас и има изпълнения на сцените в Милано и Флоренция. Тя също участва във филми като "Младите тосканци" (1988) с Елизабет Тейлър в главната роля.

Оперната певица Ирма Кейпс Минутоло почина на 88-годишна възраст, без да се е омъжвала повторно.

Кой беше крал Фарук?

Фарук управлява от 1936 до 1952 г. и наистина се смята от мнозина за последния крал на Египет, принуден да абдикира в полза на новородения си син Фуад II, който беше свален за по-малко от година, когато страната стана република.

Той живееше в изгнание в Неапол, след като втората му съпруга, кралица Нариман, подаде молба за развод, когато се натъкна на тийнейджърката Минутоло, наскоро коронованата мис Неапол, облечена в провокативни бански.