Ксения Собчак отговори рязко в Инстаграм на изявления на своя приятел - опозиционера Алексей Навални, който я разкритикува заради амбициите й да се кандидатира на задаващите се президентски избори, пишат руски медии.
Опозиционерът заяви, че Кремъл има нужда за изборите "точно от карикатурен либерален кандидат", който да предизвика у избирателите отблъскване със своята "канибалска риторика". Навални изрази надежда, че телевизионната водеща и журналист няма да участва в изборите.

В отговор Собчак заяви, че Навални, с когото имат приятелски отношения, би могъл просто да й позвъни и лично да разбере дали тя планира да участва на изборите. Водещата се възмути сащо така и от това, че той нарече либералните й възгледи "канибалски".
"И откъде ти разбра, че аз смятам, че нашите граждани не са способни на друго, освен да пият? Къде си чувал от мен нещо подобно? Що за популизъм? Защо ми пришиваш идеи, които никога не съм изразявала," написа Собчак.

Тя също така напомни, че Навални, убеждавайки я да влезе в Координационния съвет на опозицията, й говорел, че няма смисъл да остава в шоубизнеса.

"Това е лицемерие, против което ти винаги си говорел," възмущава се тя.

Журналистката добави, че политикът се отрича от своите съозници, когато се появи перспектива за политическа конкуренция.  Да говориш подобни несправедливи неща за мен, изхождайки по презумпция, че моето решение не е самостоятелно - това е тъжен признак за това, че ти смяташ, че притежаваш монопол над опозиционността," заключва Ксения Собчак.

Превод: БЛИЦ