Към момента спасителите са евакуирали 262-ма души от круизния кораб Viking Sky, който бедства край бреговете на Норвегия. Това съобщава Aftonbladet.

Това са данни към 5. 15 часа. Както се уточнява пътниците са изтегляни един след друг с хеликоптер, но това става много бавно, защото на борда могат да бъдат не повече от 10-15 души. 

Водата залива каютите: Ужасяващи КАДРИ от бедстващия край Норвегия круизен кораб 

По-рано се съобщаваше за евакуацията на 140-150 души.Към момента на инцидента на борда на кораба са се намирали 1300 души - основно възрастни хора от Великобритания и САЩ. Сред екипажа са представители на различни държави. 

Както по-рано БЛИЦ съобщи, до момента от външно министерство не разполагат с информация за български граждани на борда. Пътуване с този кораб край Норвегия, обаче, е било включено в офертите на наши компании за круизни пътешествия, като цените са тръгвали от 670 евро.

В началото на нощта един от служителите на кораба разкрива пред местните медии, че няма паника сред пътниците. Екипажът остава на кораба, докато всички не бъдат евакуирани.Стюардът уточнява, че хората не са могли да се възползват от спасителните лодки заради лошите метеорологични условия. Към кораба е бил
изпратен друг плавателен съд, но той е аварирал също и се е наложило от него да бъдат евакуирани 9 души. 

Всичко пада! Смразяващо ВИДЕО от борда на бедстващия край Норвегия круизен кораб 

По-рано бе съобщено също, че някои хора на борда са пострадали, има данни, че са били хоспитализирани 9 души. 

Причина за аварията на круизния кораб Viking Sky е излизане от строя на единия двигател. 

Фотограф публикува в мрежата нови кадри от бедстващия край бреговете на Норвегия круизен кораб. На снимките се вижда как корабът се люшка от вълните, а край него кръжат хеликоптери, които евакуират хората.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!