Ослепителна моделка ще лежи осем години в затвора в Пакистан за трафик на наркотици. Съдия Сахжад Раза осъди днес 22-годишната чехкиня Тереза Хлушкова на осем години и осем месеца затвор. Присъдата шокира красавицата и тя се разплака и се срина на земята. Медиите в Чехия коментират, че до този момент тя е излъчвала самочувствие и увереност, че до тежка присъда все пак няма да се стигне. 
Първоначално е била обсъждана 10-годишна присъда, но в крайна сметка тя е намалена на осем години, от които година и два месеца вече са излежани. 

Манекенката има 30 дни, в които да подаде обжалване до Върховния съд на Пакистан. Засега не е ясно кой ще защитава чехкинята пред по-нататъшните инстанции.

След произнасянето на присъдата досегашният защитник на моделката Асгхар Догар е заявил пред медиите, че клиентката му го е предупредила, че ще го смени, ако не бъде удовлетворена от развоя на делото. 

Тереза е арестувана преди повече от година на летището, при проверката откриват, че куфарът й е пълен с наркотици. Вътре откриват почти девет килограма хероин. Самата Тереза твърди, че е станала жертва на заговор и дрогата е била подхвърлена от мъж, с когото е излизала. Медиите, обаче, коментират, че тя започва да води изведнъж охолен начин на живот месеци преди да бъде арестувана и явно оттогава датира и намесата й в търговията и трафика с дрога. Адвокатът твърди пред съда, че въпросният куфар всъщност не бил на неговата клиентка, а на мъж, който също пътувал с нея. 

Пакистанските затвори се славят със своята жестокост и Тереза се бои от това какво може да й се случи там, пишат медиите в Чехия. Манекенката има и друга възможност - да поиска да бъде преместена в Чехия, където да излежи присъдата си. 

Превод БЛИЦ