Oрганизирана престъпна група българи бе заловена за крупна кражба на олио посред бял ден в английския град Норич.

Нашенците били спипани в голям супермаркет. Портите на разпределителните пунктове били незабавно затворени, за да пресекат бягството на наглите апаши. Според разследването сънародниците ни били част от голяма престъпна банда, пътувала до Норфолк от Лондон.

Опитът за обир идва, след като силите на реда предупредиха фирмите, да останат бдителни на фона на вълната от кражби на олио от магазини, ресторанти и дори училищни бюфети.

Рязкото покачване на цените на растителното масло подхраниха продажбата на олио на черния пазар. Организираните престъпни банди на Острова се възползваха от отворилата се ниша и предприеха пътувания на дълги разстояния, за да извършват грабежи на големи количества олио.

37-годишният Борис Огнянов, 43-годишният Ян Георгиев и 44-годишният Николай Йорданов, всички от района на Ууд Грийн в северен Лондон бяха изправени пред Темида. Тримата българи са заявили пред магистратите, че им е било платено по 180 британски лири, за да задигнат варелите с олио. Съдът определи всеки от тях да плати глоба в размер на 525 британски лири. Според разследващите обаче организаторът на престъпната група все още не е разкрит.

Миналия месец двама мъже бяха обвинени, след като полицаи ги спира в малките часове на денонощието с олио откраднато от ресторант в Бранкастър.

Напоследък редица кръчми в Англия, дори и училищни заведения, съобщават за кражби на стотици литри олио.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук