От Бъкингамския дворец опровергаха слуховете за оттеглянето на кралица Елизабет II, пише People, позовавайки се на свои източници.

Представител на принц Чарлз е разказал, че в кралското семейство подобно решение не е било обсъждано. „Няма никакви планове относно оттеглянето на кралицата на 95-годишна възраст или на каквато и да е друга възраст”, отбелязва той.

Припомняме, че на 28 ноември бе съобщено, че в близките 18 месеца кралицата може да се откаже от престола в полза на големия си син Чарлз. Тогава бе подчертано, че процесът по предаване на пълномощията й вече е започнал.

Едно от доказателствата за било, че Елизабет II все по-рядко се появявала на официални мероприятия. Вместо нея, на тях се появявал 71-годишният й син Чарлз.

Елизабет II управлява от 1952 година.  През септември 2015 година тя стана монархът, управлявал Великобритания най-дълго време - 23 226 дни.

През 2016 г., след смъртта на 89-годишния крал на Тайланд Пхумипхон Адунядет, Елизабет II бе призната за най-дълго управлявалият жив монарх в света.

Превод: БЛИЦ