При пръв поглед към дневния ред на новините, можете веднага да намерите четири теми, предизвикващи особена загриженост в света: заплахата от Трета световна война, новата вълна от бежанци, коронавирусът и интернет измамите, пише журналистът The Times Сара Тор.


Както отбелязва Тор, наистина си струва да се тревожите само заради конфликта между Русия и Турция в Сирия и измамите в мрежите.

В сводката на новините за началото на тази седмица има четири събития наведнъж, които могат да предизвикат широко притеснение, за разлика от обичайната една новина, пише наблюдателят на The Times Сара Тор.

Журналистката реши да се задълбочи във всяка от новините, които я плашат, и да разбере от какво си струва да се притесняваме на първо място и какво всъщност не е толкова страшно, колкото за това пишат медиите, пише "Поглед инфо".

Най-малко безпокойство у Тор предизвиква новата вълна бежанци. Според нея, въпреки факта, че говорим за внезапното неорганизирано преместване на хиляди хора, този поток е лесен за управление. Всяка европейска държава разбира, че тези бежанци са същите хора, които могат да бъдат регистрирани и приети по квоти.

Когато мисли за потенциалното изграждане на още повече жилища у Тор, по нейните думи: „леко се раздуват ноздрите и се разширяват очите“, само толкова.

Още една тема, която предизвиква най-голям резонанс, е коронавирусът. Въпреки това Тор предполага, че тези, които не са в групата на повишен риск, следят хигиената и „обръщат специално внимание на задържането на дъха си, ако непознат киха до тях в автобуса“, могат да се предпазят от болестта. За да направите това, трябва само да миете ръцете си често с дезинфекцирщи средства.

Не по-малко внимание се обръща на конфликта между Русия и Турция, който принуди Алианса да свика спешна среща. В същото време на Тор й изглежда, че "гневът" на турците и "отмъщението" на руснаците поставят света на ръба на третата световна война, което не може да не плаши.

Но най-голямо безпокойство у Тор предизвикват мащабните измами в мрежата, благодарение на които мошениците, изпращайки само един имейл до жертвата, получават достъп до целия живот на човека.