Първите ирански дронове достигнаха въздушното пространство на Тел Авив. На снимки се вижда как противовъздушната отбрана на Израел сваля част от безпилотните апарати, съобщава БНТ.

Както БЛИЦ писа по-рано тази вечер Техеран съобщи, че е изстрелял десетки дронове и ракети срещу Израел. От израелската армия потвърдиха това и заявиха, че са в готовност да нетурализират атаката.

От Иран заявиха, че атаката е отговор на агресията на Израел срещу иранското консулство в Дамаск. Засега не планират да предприемат ново нападение.

Сирени в Йерусалим, чули са се експлозии, съобщи агенция "Ройтерс". Според източници на агенцията, взривовете са от прихванати летящи обекти.

Израелската служба за бърза помощ обаяви рано в неделя, че не е получила информация за пострадали от иранските безпилотни самолети, изстреляни към страната, много от които според местните медии са били прихванати, съобщи агенция "Ройтерс".

Йордански самолети са свалили десетки ирански безпилотни летателни апарати, прелитащи през Северна и Централна Йордания и насочващи се към Израел, съобщиха два източника пред агенция "Ройтерс".

 

Източниците са заявили, че дроновете са били свалени във въздуха от йорданската страна на долината на река Йордан и са се движили в посока Йерусалим. Други са били прихванати в близост до иракско-сирийската граница.

Високопоставен израелски служител е заявил, че ще има "значителен отговор" на безпрецедентната иранска атака, съобщи израелският "Канал 12".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук