Прессекретарят на предизборния щаб на Владимир Путин Андрей Кондрашов оцени високо първите резултати от президентските избори, които гарантират нов мандат на действащия държавен глава.
„Прекрасни цифри, наистина прекрасни. Забележителни цифри, въпреки че не сме си поставяли някакви цели”, коментира Кондрашов.

Кондрашов благодари на Великобритания за високата избирателна активност на вота. „Готвехме се активността на изборите да бъде малко над 50%. Сега цифрата е повече, отколкото очаквахме – с 8—9%. За това трябва да кажем „благодаря” на Великобритания. Защото за пореден път те не отчетоха руския манталитет. Защото всеки път, когато Русия е обвинявана в нещо без доказателства, когато ни заплашват със санкции, всичко, което прави руският народ, е да се обединява около центъра на силата”, каза още той.

По данни на Централната избирателна комисия при 30% обработени бюлетини, Путин води със 73,11%.На второ място е кандидатът от КПРФ Павел Грудинин с 14,96%, на трето – лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски с 6,73%, на четвърто -  Ксения Собчак с 1,39%.

Вече е известно, че Путин е получил мощна подкрепа от избирателите в Крим, Севастопол и Чечня. Там броят на хората, гласували на него, превишава 90%.

ПРЕВОД: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ