Внезапната поява на яркочервени катерици край Ню Йорк накара служителите на реда да открият, че те са били умишлено боядисани и пуснати в дивата природа, съобщават американските издания, позовавайки се на разследването.

За случилото се е отговорен мъж, който е „хванат на местопрестъплението“ след много необичайна операция за наблюдение в град Патерсън, на 75 мили северно от град Ню Йорк, заявяват следователите.

Държавният департамент за опазване на околната среда на Ню Йорк накара служители да търсят червени катерици и в крайна сметка те са открили една, която „пресичала улицата“ близо до дома на заподозрения.

„Той (заподозреният) призна, че е хванал катериците в капан и ги е боядисал, за да проследи тези, които се връщат в двора му“, заявяват държавните служители в публикация във Facebook.

„Никога не сме мислили, че ще трябва да кажем това, но не боядисвайте катерици!“

Доказателствата, открити в дома на мъжа, включват капан за гризачи, кутия спрей боя и клетка, която е била в червена боя.

Заподозреният казал на полицаите, че използва боята като маркер, за да разбере кои катерици се връщат редовно в двора му, за да измъчват кучетата му.

Мъжът е обвинен в „нарушения, свързани с улавяне на диви животни“, както и „малтретиране на животни“.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук